Skift dit gamle oliefyr ud

Dit oliefyr er ikke godt for miljøet

Bruger du et oliefyr til at varme dit hus op med, så har miljøet ikke godt af det. I denne tid som vi lever i, bliver der brugt en del fossile brændstoffer. Brændstoffer som olie bliver brugt til at lave benzin, få maskiner til at køre rundt, lave elektricitet, asfalt, varme og ikke mindst plastik. Når vi brænder olie af ved vi at det skaber CO2, som så oplagres i vores atmosfære. Som bekendt vil denne CO2 større mænger holde på varmen og dermed ændre vores klima og gøre det varmere. Når du bruger et oliefyr til at varme huset på med, så er det lige præcis denne effekt, man skaber, da afbrændingen af olie skaber en høj koncentration af CO2.

Brug et pillefyr i stedet

For at lette på denne effekt, så kan du investere i et pillefyr til at varme huset op med, i stedet. Et pillefyr bruger på samme måde, som et oliefyr, afbrænding til at skabe varme. Forskellen er bare at det er træpiller, som bliver brændt af i stedet for olie. Og da træpiller udgiver mindre CO2 end olie, når de bliver brændt af, så forurener pillefyr dermed mindre en et oliefyr. En anden fordel ved at pillefyr i forhold til et oliefyr, er at pillefyret er mere effektivt dvs. at det kan skabe mere varme ud fra den samme mænge brændstof. Derfor spare man også penge på at have et pillefyr, da du ikke skal købe samme mænger brændstof. Pillefyre bliver med tiden også udviklet og endda så meget at hvis du har et pillefyr, som er flere år gammelt, så kan det godt betale sig at skifte det gamle ud med et nyt. De bliver hele tiden mere og mere effektive. Du kan se forskellige modeller her.

En god investering

Med dette tiltag kan du hjælpe klimaet og gøre en god ting, både for dig og din økonomi og for verdenens klima. Der er kun fordele ved at skifte dit gamle oliefyr ud med et pillefyr. Du har faktisk ikke noget at mindste, da fyret ville kunne betale sig selv hjem i løbet af nogle få år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *