Hvilken varmekilde er grønnest?

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Økologi handler om så meget mere end det vi putter i vores indkøbsvogne når vi handler, og det vi putter på vores børn, når vi skal klæde dem på. At have en økologisk tankegang, handler om generelt om at have en økologisk og grøn tilgang til tingene. Det aftryk vi efterlader os her på jorden, når vi forlader den, er noget vi alle burde gå meget mere op i.

Et af de steder hvor man som familie og hustand kan gøre utrolig meget for at miniminere det aftryk man sætter er ved at gå op i hvordan man varmer sit hus op og hvor man får sin strøm fra, samtidig med at man kan skære lidt ned på sit kødforbrug og vælge en mere øknomisk bil og eventuelt vælge en der ikke køre på fossile brændstoffer, men eksempelvis vælge en el-bil.

Jorden og solen varmer dig

Et sted hvor mange familier også vil kunne mærke en økonomiske gevinst ved at være grønne, er ved et vælge den rigtige varmekilde. Hvis man står og skal bygge nyt hus får de fleste da også lavet miljøvenlige og bæredygtige løsninger, hvilket ikke kun er på grund af den grønne samvittighed, men også fordi det økonomisk er en rigtig god ide.

Eksempelvis er der rigtig mange, der får anlagt jordvarme i deres nybyg, når der alligevel skal laves have. Jordvarme er en af de billigste måder at opvarme huse på, og det er samtidig en af de grønneste og mest miljøvenlige, da det ganske enkelt er jordens varme der sørger for lune stuer.

Den absolut reneste form for energiform der findes er solen og derfor er solceller også blevet så udbredt som det er tilfældet. Der har været stor forskel på hvor meget der er blevet givet i tilskud for at anlægge solcelleanlæg på tagene, og derfor har det også svinget lidt hvor god en forretning det har været, men set fra et miljømæssigt perspektiv burde alle gøre det. Der er ingen eller meget lidt vedligeholdelse, og cellerne holder typisk i op til 25 år.

Eneste og største problem er, at det er svært opbevare den energi man producerer, da teknologien for solcellebatterier ikke er så langt fremme, at det er er hvermandseje. Når det bliver det, og de kommer til at være i et andet prisleje, vil man kunne være helt selvforsynende med solceller, hvilket vil få en stor betydning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *