Lad app’s gøre din hverdag lidt mere grøn

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er ingen tvivl om, at smartphones og iPhones er blevet en del af vores dagligdag og de for rigtig mange sandsynligvis også fylder lidt mere end de burde. De kan bruges til mange ting, der er meget ligegyldige og nok bedst kan betegnes som tidsfordriv ellers tidsspilde, hvilket nok er et mere rammende ord.

Der er dog heller ikke nogen tvivl om, at verden er blevet et lidt lettere sted at være i på grund af smartphones, der betyder, at vi eksempelvis bruger mindre tid på bærbare computere, hvilket er godt for miljøet, da opladning af en smartphone er væsentlig hurtigere og billigere, end opladning af en laptop, men det er en helt anden snak.

Det er nemlig ikke kun der, at en smartphone kan være med til at gavne miljøet, en anden måde er nemlig gemme apps, der kan hjælpe dig med at blive en lille smule mere grøn og økologisk i din hverdag. Vi har her kastet et blik på nogle af dem.

Madspild er en bombe under (øko)systemet

Hver eneste dag smides der alene i Danmark tæt på 2.000 tons mad ud – det er altså godt 2 millioner kilo mad. Det siger sig selv, at dette tal er alt alt alt for højt. Både restauranter, detailhandlen og husholdningerne smider alt for meget mad ud. Det betyder også, at alle disse steder kan blive bedre og være med til at mindske madspild.

“To Good to Go” er en dansk app, hvor både restauranter og butikker med slagterafdelinger og lignende kan tilmelde sig og via app’en sælge mad til stærkt nedsatte priser, der nærmer sig sidste salgsfrist. Du kan altså handle på app’en og både få restaurantsmåltider af høj kvalitet til spotpriser og samtidig have en grøn samvittighed. En smart app der forener detail med husholdninger.

“For resten” er en app der udelukkende er henvendt til husholdninger. Formålet er at sikre at man får mest muligt ud af det man allerede har købt gennem forslag til opskrifter og lignende og dermed ikke smider madvarer ud man har købt. Man indtaster det man har liggende, og så kommer den med forslag til hvad du kan lave ud af det.

Tips til at blive grønnere – ét tip af gangen

Man kan læse mange lange artikler om hvordan man bliver mere grøn i sin hverdag og hvordan man sætter et mindre forurenende aftryk, men det kan være svært at huske alt det man læser. “Go Green” er en smart app, hvor man får et enkelt tip til hvordan man bliver lidt grønnere.

Et tip af gangen er væsentlig lettere at huske på, end at læse en lang artikel med de tyve ting der kan gøre ens personlige profil grønnere. På den måde er der også større sandsynlighed for at det hænger ved.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *